Abdulahat Arvas Kimdir? AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olarak Belirlendi!

AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas Kimdir? AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olarak Belirlendi! kaç yaşında nereli?

Abdulahat Arvas, AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olarak Belirlendi!

AK Parti, 31 Mart yerel seçimleri için büyükşehir belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan isim Abdulahat Arvas oldu. Aday tanıtım toplantısı, ATO Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Abdulahat Arvas Kimdir?

Abdulahat Arvas, 1969 yılında Van'ın Erciş ilçesinde doğdu.
İlköğrenimini Van'da tamamladıktan sonra, Arapça ve Kur'an ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı.

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğrenim görmekte.
İş hayatına Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesislerinin yönetim kurulu başkanlığını yaparak atıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İşadamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda görev aldı.
Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurulu Üyeliği ile Van İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlendi.

Abdulahat Arvas, şehre katkı sağlamak ve halkın beklentilerini karşılamak amacıyla 31 Mart 2024 yerel seçimlerine AK Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayı olarak katılacak.