CHP’nin Ataşehir belediye başkan adayı Onursal Adıgüzel oldu: Kimdir Nerelidir?

CHP’nin Ataşehir belediye başkan adayı Onursal Adıgüzel oldu: Kimdir Nerelidir? ne iş yapar? Evli mi? Eşi kimdir? Merak edilen tüm cevaplar.

Onursal Adıgüzel: Endüstri Mühendisi ve Siyasetçi

Onursal Adıgüzel, 1985 yılında Malatya'da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Halen Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Siyasi kariyerine özel sektörde Endüstri Mühendisi olarak çalışarak başlayan Adıgüzel, çeşitli firmalarda görev alarak yöneticilik deneyimi kazanmıştır. 2010 ile 2011 yılları arasında Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) üyesi olarak görev yapmıştır.

Ocak 2011'den Haziran 2012'ye kadar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları'nda Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Siyasi arenada aktif rol aldığı bu dönemde 34. Olağan Büyük Kurultay ve 18. Olağanüstü Kurultay'da Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir.

2015 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçilen Onursal Adıgüzel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi olarak görev yapmıştır.

Onursal Adıgüzel, Türkçe'nin yanı sıra iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli olan Adıgüzel, hem akademik kariyerine hem de siyasi hayatına katkı sağlamaya devam etmektedir.