Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere büyük bir destek geldi. 'Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar' Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere büyük bir destek geldi. 'Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar' Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan karara göre, 9 bin 500 TL'yi geçmeyen nihai satış fiyatına sahip mobil telefon ve bilgisayar cihazlarını...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere büyük bir destek geldi. 'Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar' Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karar, teknolojik erişimi kısıtlı olan milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmayı hedefliyor.

Yayımlanan karara göre, 9 bin 500 TL'yi geçmeyen nihai satış fiyatına sahip mobil telefon ve bilgisayar cihazlarını öğrenciler, elektronik ortamda düzenlenen faturalar ile satın alabilecek. Buna ek olarak, öğrencilere internet erişimi konusunda da destek sağlanacak. Öğrenciler, belirli bir hat üzerinden 12 ay boyunca, aylık 10 gb'ı aşmamak üzere yıllık toplamda 120 gb ücretsiz internet kullanım hakkına sahip olacaklar.

Bu yeni uygulama, öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerine kesintisiz ve etkili bir şekilde devam edebilmeleri için büyük bir adım olarak görülüyor. Öğrencilerin teknolojik cihaz ve internet erişimine daha kolay ulaşmalarını sağlayarak, online eğitim de daha aktif ve verimli olmaları bekleniyor.