Altın, Borsa ve Dolar Yatırımcılara Kazandırdı: Haftanın Yükselen Yıldızları ve Düşen Titanlar

Bu hafta yatırım piyasalarında heyecan dolu bir hafta yaşandı. Altın, borsa ve doların performansı yatırımcıların yüzünü güldürdü. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı muazzam bir yüzde 4,39'luk bir artışla tamamladı.

Bu hafta yatırım piyasalarında altın, borsa ve dolar yatırımcılarına kazandırdı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 4,39'luk bir artışla 9.045,97 puandan tamamladı.

Hafta boyunca Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerinden bazıları önemli primler elde etti. En çok prim yapan hisse senedi yüzde 22,46'lık bir artışla Akfen Yenilenebilir Enerji oldu. Vestel Elektronik yüzde 21,43'lük bir artışla ikinci sırada yer alırken, Mia Teknoloji yüzde 18,69'luk bir artışla üçüncü sırada bulunuyor.

Ancak, hafta boyunca Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında bazıları değer kaybetti. En çok değer kaybeden hisse senetleri arasında yüzde 2,93'lük bir düşüşle Kocaer Çelik, yüzde 2,64'lük bir düşüşle Turkcell ve yüzde 2,24'lük bir düşüşle Kayseri Şeker Fabrikası bulunuyor.

Altın ve dolar da bu hafta yatırımcısına kazandırdı. Altın ve doların kazandırdığı miktarlar ve diğer yatırım araçlarının performansıyla ilgili detaylar, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.