Ankara
KAPALI
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA Gündem Yerel Seçime Kaç Gün Kaldı?: Geri Sayım Başladı!

Yerel Seçime Kaç Gün Kaldı?: Geri Sayım Başladı!

Yerel Seçime Kaç Gün Kaldı? Geri Sayım Başladı, 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek. Dolayısıyla, bugün itibarıyla 9 Şubat 2024 Cuma günü itibarıyla geriye 51 gün gibi bir süre kaldı.
yazar
Haber Bey
269
GÖSTERİM
Yerel Seçime Kaç Gün Kaldı?: Geri Sayım Başladı!

2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne doğru geri sayım başladı ve Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvime göre, seçim tarihi ve diğer önemli aşamalar belli oldu. Bu kritik süreçte vatandaşlar, seçim gününü merakla bekliyorlar. İşte, yerel seçime kaç gün kaldığına dair detaylar:

Yerel seçimlere sayılı günler kala, vatandaşlar seçim gününe odaklanmış durumda. YSK takvimine göre, 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek. Dolayısıyla, bugün itibarıyla 9 Şubat 2024 Cuma günü itibarıyla geriye 51 gün gibi bir süre kaldı.

YSK'nın belirlediği seçim takvimine göre, siyasi partilerin oy pusulasındaki yeri belirlenmek üzere kurayla tespiti 27 Ocak'ta gerçekleşecek. Partilerin aday listelerini teslim etme süresi ise 20 Şubat saat 17.00'e kadar devam edecek.

Seçim propagandası ve yasakları 21 Mart'ta başlayacak ve seçim propagandasının sonu 30 Mart saat 18.00'da, seçim yasaklarının sonu ise 31 Mart saat 23.59'da olacak.

2024 yerel seçimlerinde, vatandaşlar büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları ile il genel meclis ve belediye meclis üyelerini seçecekler. Ayrıca, köy muhtarları, ihtiyar heyeti üyeleri ve mahalle muhtarları da belirlenecek. Heyecanla beklenen yerel seçimlere az bir süre kaldı, vatandaşlar sandık başına gitmek için gün saymaya başladılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsun'da Evde Meydana Gelen Silah Kazası: Ölü var!

Samsun'da Evde Meydana Gelen Silah Kazası: Ölü var!