Ankara
KAPALI
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA GENEL Çalışan Emeklilere Ne Zaman 5000 TL İkramiye Ödenecek? İşte Detaylar

Çalışan Emeklilere Ne Zaman 5000 TL İkramiye Ödenecek? İşte Detaylar

Çalışan Emeklilere Ne Zaman 5000 TL İkramiye Ödenecek? İşte Detaylar. Çalışan emeklilerin merakla beklediği 5000 TL ikramiye ödemesi ile ilgili son gelişmeler, milyonlarca vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor.
yazar
Haber Bey
3171
GÖSTERİM
Çalışan Emeklilere Ne Zaman 5000 TL İkramiye Ödenecek? İşte Detaylar

Çalışan emeklilerin merakla beklediği 5000 TL ikramiye ödemesi ile ilgili son gelişmeler, milyonlarca vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor. Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında emeklilere bir defalık sağlanan bu ikramiye, Kasım ayında sadece çalışmayan emeklilere ödenmişti. Ancak, toplumdan gelen geri bildirimlerin ardından, çalışan emeklilere de bu ikramiyenin ödenmesine karar verildi ve bu durum yasal düzenleme ile TBMM gündemine taşındı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçen ve Genel Kurul'da ilk 46 maddesi kabul edilen torba kanun teklifi, bütçe görüşmeleri nedeniyle ara verilmiş durumda. Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yasa teklifinin onaylanması durumunda, Aralık ayı bitmeden önce ikramiyelerin ödenmesi için gerekli hazırlıkları yapmış durumda.

Bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'ta tamamlanmasının ardından, torba kanun teklifinin geri kalan maddelerinin 26-27 Aralık tarihlerinde ele alınması bekleniyor. Eğer herhangi bir aksilik yaşanmaz ve teklif yasalaşırsa, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ayın son günlerinde ödenmesi öngörülüyor.

Bu yasal düzenlemeyle birlikte, daha önce çalışmaları sebebiyle ikramiye alamayan yaklaşık 4.7 milyon emekli vatandaş, bu ikramiyeden faydalanabilecek. Yasa teklifi kabul edilirse, Ekim ayında SGK'dan aylık ve gelir alan, daha önce ikramiye alamamış herkese ikramiye verilecek. Eylül ayında emeklilik dilekçesi verenler de, aylıkları 1 Ekim tarihinden itibaren bağlandığı için bu ikramiyeden yararlanabilecek.

Sonuç olarak, çalışan emekliler için bu ikramiye, yıl sonuna kadar hesaplara yatırılabilir. Bu süreçte, emeklilerin ve ilgili tüm vatandaşların resmi duyuruları yakından takip etmeleri ve güncel gelişmelerden haberdar olmaları önem taşımaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Beko, Haftanın Maçında Türk Telekom ile Karşılaşıyor

Fenerbahçe Beko, Haftanın Maçında Türk Telekom ile Karşılaşıyor