Ankara
KAPALI
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA Gündem Drone Fabrikası Kuracağım Dedi: 5 milyarlık vurgun Yaptı!

Drone Fabrikası Kuracağım Dedi: 5 milyarlık vurgun Yaptı!

Drone Fabrikası Kuracağım Dedi: 5 milyarlık vurgun Yaptı! Ocakcı Holding’in sahibi Sedat Ocakcı ile eşi Seçilay Ocakcı’nın da aralarında olduğu toplamda 27 şüpheli tutuklandı.
yazar
Güven KOCAAVCI
215
GÖSTERİM
Drone Fabrikası Kuracağım Dedi: 5 milyarlık vurgun Yaptı!

İzmir'de faaliyet gösteren Ocakcı Holding'in, drone fabrikası kurma vaadiyle yüksek faiz vaadiyle binlerce kişiden 5 milyar 123 milyon TL para topladığı ortaya çıktı. Operasyon kapsamında, FETÖ bağlantıları olduğu belirlenen holdingin sahibi Sedat Ocakcı ve eşi Seçilay Ocakcı'nın da aralarında bulunduğu toplamda 27 şüpheli tutuklandı.

Yozgat'ta drone fabrikası kurma vaadiyle tanınan Ocakcı Holding'e yönelik operasyonlar devam ediyor. İzmir merkezli olarak faaliyet gösteren ve yüksek faiz vaadiyle birçok kişiyi mağdur eden holding, 15 milyonluk yatırım ve İzmir Token protokolüyle de gündeme gelmişti. Ancak, yapılan incelemeler sonucunda holdingin, 3 bini aşkın kişiden topladığı 5 milyar 123 milyon TL'nin üzerindeki paranın kayıp olduğu belirlendi.

Geçtiğimiz çarşamba günü, yurt dışına kaçma hazırlığındayken Adana'da yakalanan Sedat Ocakcı ve eşi Seçilay Ocakcı, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Adana KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli operasyonuyla kıskıvrak yakalandı. Ayrıca, Adana'da yakalanan 2 zanlı da İzmir'e getirilerek işlemleri için adliyeye sevk edildi.

Halkın güvenini suiistimal ederek büyük bir vurgun yapmış olan Ocakcı Holding'in sahipleri ve diğer şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor. Bu olay, finansal dolandırıcılık ve yüksek miktarlı vurgunların önüne geçilmesi için alınması gereken tedbirlerin önemini bir kez daha gündeme getiriyor.

5 ŞÜPHELİ 3 FARKLI İLDEN MAHKEMEYE KATILDI

Ocakcı çiftinin yanı sıra İzmir'de bulunan 27 şüpheli, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan dün, Karşıyaka Adliyesi'ne sevk edilmişti. Yakalananların arasında Sedat Ocakcı’ya yardım ve yataklık eden 1 kişinin olduğu, Ankara’da bulunan 2 kişinin ise Ocakçı ile iş birliği yaptığı tespit edilmiş, Antalya ve Ankara’da 2, Aksaray’da ise yakalanan 1 kişinin, İzmir’deki şüphelilerle birlikte eş zamanlı olarak adliyeye sevk edildiği ve mahkemeye SEGBİS aracılığıyla katıldıkları belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Funda Eryiğit Kimdir?

Funda Eryiğit Kimdir?