Ankara
KAPALI
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA Gündem Tuva Cihangir Atasever Kimdir? Türkiye'nin Uzay Yolculuğundaki Rolü

Tuva Cihangir Atasever Kimdir? Türkiye'nin Uzay Yolculuğundaki Rolü

Tuva Cihangir Atasever Kimdir? Türkiye'nin Uzay Yolculuğundaki Rolü, Tuva Cihangir Atasever Kimdir? Kaç Yaşında ve Nereli? Ne zaman uzaya gidecek? Alper Gezeravcı Kimdir?
yazar
Haber Bey
350
GÖSTERİM
Tuva Cihangir Atasever Kimdir? Türkiye'nin Uzay Yolculuğundaki Rolü

Tuva Cihangir Atasever Kimdir? Türkiye'nin Uzay Yolculuğundaki Rolü

Türkiye'nin Milli Uzay Projesi kapsamında uzaya gönderilecek ilk astronotlar arasında yer alan Tuva Cihangir Atasever, merak konusu oldu. İşte Tuva Cihangir Atasever'in hayatı ve uzaydaki göreviyle ilgili detaylar:

Tuva Cihangir Atasever Kimdir?
Tuva Cihangir Atasever, Milli Uzay Programı çerçevesinde Türkiye'yi temsil edecek astronotlardan biridir. Uzay yolculuğuna seçilen Alper Gezeravcı'nın yanında yer alarak Türkiye'nin uzay macerasına katkıda bulunan isimlerden biridir. Kendisi hakkında daha fazla bilgiye ulaşılamamıştır.

Uzaya Gidecek Türkler: Tuva Cihangir Atasever ve Alper Gezeravcı
Tuva Cihangir Atasever, Türkiye'nin ilk uzay yolcuları arasında yer almaktadır. Alper Gezeravcı ile birlikte ABD'nin Texas eyaletinin Houston kentinde aldıkları eğitimle uzaya hazırlandılar. Uzay roketi SpaceX'in Dragon aracı tarafından taşınacaklar ve ISS istasyonuna kilitlenmeyi bekleyecekler.

Uzay Görevi ve Beklentiler
Tuva Cihangir Atasever, uzaya çıkarak 14 gün boyunca uzayda kalacak ve bu süre zarfında ağırlıksız ortam koşullarında 13 bilimsel deney gerçekleştirecek. Türk astronotlar, Axiom 3 Misyonu kapsamında uzaydaki çeşitli görevleri yerine getirecekler.

Uzaya gidecek Türkler arasında yer alan Tuva Cihangir Atasever ve Alper Gezeravcı'nın uzay macerası, Türkiye'nin uzay keşfinde önemli bir adımı temsil etmektedir.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir? Kaç Yaşında ve Nereli?

Tuva Cihangir Atasever, Türkiye'nin uzaya göndereceği ilk astronotlar arasında yer almasıyla gündeme gelmiştir. İşte Tuva Cihangir Atasever'in hayatı hakkında merak edilen detaylar:

Tuva Cihangir Atasever Kimdir?
Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Bilkent Üniversitesi'nde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamlamıştır. Ardından Irvene Kaliforniya Üniversitesi'nde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans yaparak akademik kariyerine devam etmiştir.

ROKETSAN'da 5 yıl boyunca aviyonik sistem mühendisi olarak görev alan Tuva Cihangir Atasever, uzay teknolojileri ve mühendislik konularında uzmanlık kazanmıştır.

Uzay Görevi ve Deneyleri
Tuva Cihangir Atasever, Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk astronotlar arasında yedek olarak seçilmiştir. Alper Gezeravcı'nın herhangi bir sebepten dolayı uzaya çıkamaması durumunda görevi devralacak olan Tuva Cihangir Atasever, uzayda 13 farklı deneyin bir parçası olacaktır.

Uzayda gerçekleştireceği deneylerden biri Vokalkord'da olacak. Bu deneyde, başka hiçbir sesin olmadığı ortamda solunum, konuşma ve öksürme sesleri yapay zeka ile denenecek, algoritma geliştirilecektir.

Tuva Cihangir Atasever, Türkiye'nin uzay programında üstlendiği görevle uzayda önemli bilimsel çalışmalara katkı sağlamaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zahide Yetiş'in Programında Şok İddialar

Zahide Yetiş'in Programında Şok İddialar