Ankara
KAPALI
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA Trend Haberler İngiltere’den Dalaman’a Uçuşlar 11 Mart’ta Başlıyor: Turizm Sezonu Uzuyor

İngiltere’den Dalaman’a Uçuşlar 11 Mart’ta Başlıyor: Turizm Sezonu Uzuyor

Turizm Sezonu Uzuyor. Uzayan turizm sezonunun sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda Fethiye'nin tanıtımı ve turizmin sürdürülebilirliği açısından da önemli bir etkendir.
yazar
Haber Bey
263
GÖSTERİM
İngiltere’den Dalaman’a Uçuşlar 11 Mart’ta Başlıyor: Turizm Sezonu Uzuyor

İngiltere’den Dalaman’a Uçuşlar 11 Mart’ta Başlıyor: Turizm Sezonu Uzuyor

2024 turizm sezonunun İngiltere'den Dalaman'a uçuşların 11 Mart'ta başlamasıyla birlikte heyecanla beklenen bir döneme işaret ettiği belirtiliyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bu yılın turizm sezonunun 11 Mart'ta başlayacağını vurgulayarak, işyerlerinin sezon açılışına hazır olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda Dalaman Havalimanı'na gelen yolcu sayısında önemli bir artış yaşandığına dikkat çeken Başkan Çıralı, özellikle Jet2'nun İngiltere'den Dalaman'a uçuşlarının başlangıç tarihini öne çekerek sezonun uzamasına katkı sağladığını ifade etti. Bu yıl, uçuşların başlangıç tarihinin bir hafta öne çekilmesiyle birlikte turizm sezonunun daha erken başlayacağını belirten Çıralı, bu durumun bölge ekonomisine olumlu etkiler sağlayacağını düşündüklerini dile getirdi.

Ancak, uzayan turizm sezonunun sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda Fethiye'nin tanıtımı ve turizmin sürdürülebilirliği açısından da önemli olduğunu vurgulayan Çıralı, bu sürecin daha da geliştirilmesi için Fethiye Belediyesi ve turizm paydaşlarıyla birlikte çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Turizmin olumsuz etkilenmemesi adına, belediyenin turizmi olumsuz etkileyebilecek herhangi bir çalışmaya izin vermeyeceğine inandıklarını belirten Çıralı, turizmle bağlantılı işletmelerin de 11 Mart'ta başlayacak olan sezon için hazırlıklarını tamamlamalarının önemine dikkat çekti.

Ayrıca, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte bölgedeki turizm sektöründe çalışanların da harekete geçtiğini ve misafirlerini ağırlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Çıralı, bu sürecin başarıyla sonuçlanması için herkesin işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı.

Turizmin canlanmasıyla birlikte bölge ekonomisine büyük katkı sağlanacağına dikkat çeken Çıralı, özellikle turizm sektöründe çalışanların ve işletmelerin bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, turizm sektöründe istihdamın artmasıyla birlikte bölgedeki işsizlik oranlarının da düşeceğine olan inancını dile getirdi.

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte bölge halkının da turizme destek olması gerektiğini belirten Çıralı, yerel halkın misafirlere hoşgörü ve yardımseverlikle yaklaşmasının, turistlerin memnuniyetini artıracağını ve bölgenin turizm potansiyelini daha da yükselteceğini söyledi.

Son olarak, Fethiye'nin turizm sektöründe daha da ön plana çıkması için sürekli olarak çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Çıralı, bölgenin doğal güzelliklerinin ve kültürel zenginliklerinin en iyi şekilde tanıtılması gerektiğini ve bu sayede turizm gelirlerinin artırılacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsun Bafra'da: Yine Kadın Cinayeti!

Samsun Bafra'da: Yine Kadın Cinayeti!