Ankara
KAPALI
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA Yararlı Bilgiler Funda Eryiğit Kimdir? Funda Eryiğit Kaç Yaşında, Funda Eryiğit Aslen Nereli?

Funda Eryiğit Kimdir? Funda Eryiğit Kaç Yaşında, Funda Eryiğit Aslen Nereli?

Funda Eryiğit, yeni filmi Kül'ün 9 Şubat'ta Netflix platformunda yayınlanmasının ardından izleyicilerin araştırdığı isimler arasında yer aldı. Peki, Funda Eryiğit kimdir, Funda Eryiğit kaç yaşında, Funda Eryiğit aslen nereli, Funda Eryiğit çocuğu var mı, Funda Eryiğit eşi kimdir?
yazar
Güven KOCAAVCI
238
GÖSTERİM
Funda Eryiğit Kimdir? Funda Eryiğit Kaç Yaşında, Funda Eryiğit Aslen Nereli?

Türk sinemasının ve tiyatrosunun genç yeteneklerinden Funda Eryiğit, son dönemde yeni filmi "Kül" ile adından sıkça söz ettiriyor. Özellikle Netflix platformunda yayınlanan filmiyle geniş kitlelere ulaşan Eryiğit, kariyerindeki başarı grafiğini yükseltmeye devam ediyor. Peki, Funda Eryiğit kimdir?

Hollanda'nın Zwolle şehrinde 1 Mart 1984 tarihinde dünyaya gelen Funda Eryiğit, aslen Samsun Bafralıdır. Babası, işçi olarak Hollanda'ya gitmiş ve Eryiğit, çocukluğunun bir kısmını burada geçirmiştir. Ancak aile, Eryiğit 4 yaşına geldiğinde Türkiye'ye dönerek İstanbul'a yerleşmiştir.

Eğitim hayatına İstanbul'da devam eden Eryiğit, Kadir Has Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne başlamış ve bu bölümden mezun olmuştur. Ardından tiyatro tutkusunu takip ederek İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde eğitim almıştır. Üniversite yıllarında çocuk tiyatrosuyla ilgilenen Eryiğit, profesyonel tiyatro kariyerine adım atmıştır.

Oyunculuk kariyerine adım attıktan sonra birçok tiyatro oyununda yer alan Funda Eryiğit, sinema ve dizi projelerinde de önemli roller üstlenmiştir. Kendine özgü oyunculuk tarzıyla dikkat çeken Eryiğit, genç yaşına rağmen Türkiye'nin tanınan ve sevilen oyuncuları arasında yer almaktadır.

Son olarak Netflix'in yayınladığı "Kül" adlı filmdeki performansıyla da beğeni toplayan Funda Eryiğit'in, kariyerindeki başarı grafiğinin yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Oyuncunun hayranları, onun gelecek projelerini merakla beklemektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yerel Seçime Kaç Gün Kaldı? Geri Sayım Başladı!

Yerel Seçime Kaç Gün Kaldı? Geri Sayım Başladı!