Ankara
KAPALI
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA EKONOMİ Son Dakika: Türkiye ile Katar arasında JETCO protokolü imzalandı

Son Dakika: Türkiye ile Katar arasında JETCO protokolü imzalandı

Son Dakika: Türkiye ile Katar arasında JETCO protokolü imzalandı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıklamalarıyla birlikte önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
yazar
Güven KOCAAVCI
248
GÖSTERİM
Son Dakika: Türkiye ile Katar arasında JETCO protokolü imzalandı

Türkiye ile Katar arasında imzalanan JETCO Protokolü, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıklamalarıyla birlikte önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bolat, protokolün pek çok farklı alana yönelik yapıcı görüşmelerin ve mutabakatın bir yansıması olduğunu vurguladı. Bu protokol, Türkiye ve Katar arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlayacak.

Bakan Bolat'ın ifadelerine göre, Katar'ın Türkiye'deki yatırım imkanlarını değerlendirmesi olumlu bir gelişme olarak nitelendiriliyor. Türkiye'nin daha fazla Katar yatırımı görmeyi arzuladığı belirtilirken, protokolün imzalanmasıyla birlikte ikili ilişkilerde yeni bir ivmenin yakalandığına dikkat çekildi.

Toplantıya, Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı Şeyh Muhammed bin Hamed bin Kasım Al Sani'nin de katılımıyla gerçekleşti. Bakan Bolat, bu toplantının son derece verimli geçtiğini ve özel sektör firmalarının etkin katılımıyla ekonomik ilişkilerin derinlemesine ele alındığını belirtti.

JETCO Protokolü, yapılan görüşmelerin ve mutabakatın somut bir yansıması olarak kabul ediliyor. Protokol, ticari ilişkilerden karşılıklı yatırımlara, müteahhitlik hizmetlerinden yeşil dönüşüme kadar geniş bir yelpazede iş birliği fırsatları sunuyor. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi için özel sektörler arasındaki iş birliğinin artırılması ve ziyaretlerin teşvik edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Bu protokol, dünya genelinde ticaretteki durgunluk döneminde Türkiye ve Katar arasındaki iş birliğini güçlendirme adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İkili ticaret hacminin önümüzdeki dönemde daha da artması ve Türkiye-Katar Ticaret ve Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın etkisiyle ilişkilerin daha da güçleneceği öngörülüyor.

Katar'ın ülkemizdeki yatırım imkanlarını değerlendirdiğini görmek bizleri memnun etmektedir

Bolat, Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik ilişkilerde potansiyel arz eden bir diğer başlığında karşılıklı yatırımlar olduğuna işaret ederek, Katar şirketlerinin Türkiye'deki yatırımlarının 10 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Türkiye'nin; iklim değişikliği, enerji, su ve gıda güvenliği alanlarının yanı sıra enerji, sağlık, turizm, ulaştırma, altyapı, finans ve turizm başta olmak üzere Katar'dan yatırım çektiğini anlatan Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Katar'ın ülkemizdeki yatırım imkanlarını değerlendirdiğini görmek bizleri memnun etmektedir. Gerek teknolojik altyapımız gerekse kalifiye beşeri sermayemiz ile ülkemizde daha fazla Katar yatırımı görmeyi arzu ettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu toplantıya gelmeden önce Sayın Bakan Al Sani ile ikili görüşme de gerçekleştirdik. Görüşmemiz esnasında ikili ticaret ve yatırımların yanı sıra yenilebilir enerji, müteahhitlik sektörü, üçüncü ülkelerde iş birliği gibi konuları kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Ben kendilerine, ortak çalışmalarımıza gösterdiği ilgi ve yapıcı tavırlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.

Türkiye olarak, JETCO 1. Dönem Mutabakat Zaptı'nda yer alan tüm hususların vaktinde ve tam olarak hayata geçirilmelerinin temini amacıyla, bu hususların uygulanmalarının çok yakından takipçisi olacağımızı ve bu yönde gerekli her türlü çalışmayı göstereceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum. Bu konuda Katar hükümetinde de aynı kararlılığı görmek, bizlere ayrıca büyük bir mutluluk vermektedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon Hakkında Açıklama Yaptı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon Hakkında Açıklama Yaptı!