Ankara
KAPALI
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA EKONOMİ En düşük işçi maaşı 25.000 TL oldu!: Asgari ücret memur ve emekli maaşı sonrası yeni ZAM MÜJDESİ geldi!

En düşük işçi maaşı 25.000 TL oldu!: Asgari ücret memur ve emekli maaşı sonrası yeni ZAM MÜJDESİ geldi!

Salihli Belediyesi İşçi Maaşlarına Yüzde 111 Zam Yaptı! Manisa Salihli Belediyesi, 2024 yılı için işçi maaşlarına yüzde 111 zam yaparak en düşük işçi maaşını 25.000 TL olarak belirledi.
yazar
Haber Bey
568
GÖSTERİM
En düşük işçi maaşı 25.000 TL oldu!: Asgari ücret memur ve emekli maaşı sonrası yeni ZAM MÜJDESİ geldi!

Salihli Belediyesi İşçi Maaşlarına Yüzde 111 Zam Yaptı! Manisa Salihli Belediyesi, 2024 yılı için işçi maaşlarına yüzde 111 zam yaparak en düşük işçi maaşını 25.000 TL olarak belirledi.

Zam müjdesi geldi! Yeni yılın başlamasıyla birlikte asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranları netleşti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından alınan karara göre, en düşük işçi maaşı yüzde 111 artışla 25.000 TL olarak belirlendi. Aralık ayında yapılan toplantılar sonucunda 2024 yılı için belirlenen zamlı asgari ücret, 11.402 TL'den 17.002 TL'ye yükseltildi.

Memur maaşlarına ocak ayındaki enflasyon oranı üzerinden yapılan zam, yüzde 49,25 olarak açıklandı. SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına ise yüzde 5 ek zamla birlikte yüzde 42,6 oranında zam yapıldı. Bu kapsamda en düşük emekli aylığı 10.000 TL olarak belirlendi.

Yapılan zamlarla birlikte çalışanlar ve emekliler, maaşlarında önemli artışlar görecekler. Bu gelişmeler, ekonomik durumu doğrudan etkileyen milyonlarca kişiyi yakından ilgilendirmekte.

Salihli Belediyesi, 2024 yılı için çalışanlarına yönelik önemli bir adım attı. Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın liderliğinde gerçekleşen toplantıda, Belediye-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Gökay Sezgin ve Salihli Belediyesi Personel A.Ş. Yönetimi ile bir araya gelindi. Görüşmelerin ardından yapılan açıklamada, belediye birimlerinde çalışan işçilere yüzde 111 oranında zam yapılarak en düşük işçi maaşının 25 bin TL olarak belirlendiği duyuruldu.

Başkan Kayda, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Belediyemiz birimlerinde gece gündüz özveriyle çalışan mesai arkadaşlarımızın aylık ücretlerine, Belediye-İş Sendikamız ile yapmış olduğumuz anlaşma neticesinde toplamda %111 zam yaparak şirket işçilerimizin en düşük net aylık maaşlarını 25 Bin TL olarak belirledik." dedi. Bu önemli zammın tüm işçilere hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Kayda, Salihli için güzel yarınlara birlikte yürümeyi diledi.

Belediye-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Gökay Sezgin de "İşçilerin hakkını koruyan, emeklerinin karşılığını veren Belediye Başkanımız Zeki Kayda’ya sendika üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. Belediyelerin kendi çalışanlarına göre maaşları belirleme politikaları nedeniyle, en düşük işçi maaşları farklılık gösterebiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sıfır Araç Alacaklara 400.000 TL ve Yenilenen Faiz Oranları

Sıfır Araç Alacaklara 400.000 TL ve Yenilenen Faiz Oranları